mobilspelPewDiePie är en kolossalt stor stjärna på Youtube. Hans verkliga namn är Felix Kjellberg och under många års tid har han med galen humor byggt upp en enorm skara följare. Kortfattat gör han klipp där han spelar olika spel, både vanliga spel för dator och så kallade mobilspel. Sedan är det hans reaktioner, kommentarer och tokroliga läten som står för underhållningen. På grund av PewDiePies popularitet var det många som blev glada när nyheten kom att han hade fått ett eget spel vid namn PewDiePie: Legend of the Brofist. Det är ett mobilspel som kan spelas på till exempel smartmobiler och surfplattor.

Vad går detta mobilspel ut på?

Förväntningen på spelet var en unik story i PewDiePies anda och på den fronten levererar mobilspelet Legend of the Brofist. Det börjar med att PewDiePie sitter hemma och ska lägga ut en ny video på sin Youtubekanal. Efter en tid tittar han till sin video för att se hur många visningar den har fått, men upptäcker att den inte har fått en enda! Förklaringen är att elaka tunnor har kidnappat alla hans fans för att stjäla den legendariska Brofist-kraften från PewDiePie. Endast PewDiePie själv kan reda upp situationen genom att ge sig ut på ett galet äventyr. Några platser som besöks i detta mobilspel är Månen, Nordpolen och Afrika.

Felix Kjellberg bidrar själv med sin röst och det finns gott om tokiga karaktärer. Vad sägs om en giraff vid namn Falcon Lover, som också råkar vara en krypskytt? Hans egna mopsar är också med och är busigare än någonsin tidigare. Mobilspelet är fullt av konstiga möten och långa konversationer som inte alltid leder någonstans. Uppskattar man PewDiePies humor och speciella stil lär man känna sig som hemma i mobilspelet. Eftersom det är ett mobilspel är det ganska enkelt och användarvänligt. Det fungerar som ett klassiskt plattformsspel där man spelar olika banor och hoppar över hinder och fiender. Casino går också att spela i mobilen. Fördelen med mobilspel är att de kan spelas överallt.