PewDiePie är även känd som Felix Kjellberg. Hans Youtubekanal har blivit enormt stor och han själv har blivit en Youtubestjärna. Nu kanske vissa tänker att det inte är så märkvärdigt, men Youtube har nuförtiden miljontals användare som dagligen tittar på videoklipp. PewDiePie började själv som en av dessa användare. Med sitt unika innehåll och roliga personlighet lyckades han få mycket uppmärksamhet. I skrivande stund har han ungefär 40 miljoner följare, vilket gör honom till ett riktigt fenomen.

Vad handlar PewDiePies kanal om?

I korthet handlar den om att kommentera datorspel. Oftast är det PewDiePie (Felix) som sitter och spelar spel, antingen själv eller med vänner. Sedan kommenterar han det som händer på skärmen. Vanligtvis handlar det om skräckspel eller spel där man i förstaperson går runt och skjuter. PewDiePie håller inte tillbaka känslorna, utan det blir ofta väldigt kraftiga reaktioner. Hans klipp med skräckspel hör till de populäraste klippen.

Hur blev PewDiePie ett sådant fenomen?

Den största anledningen är helt enkelt att folk tycker att han är rolig. PewDiePies humor har gått hem inte bara i Sverige, utan över hela världen. En annan anledning är att dataspel har blivit allt större och många letar efter klipp på Youtube med personer som spelar olika populära spel. Den som snubblar över pewdiepienågot av PewDiePies klipp får sig ofta ett gott skratt samtidigt som de får se lite av spelet. Sist men inte minst är det många som identifierar sig med PewDiePie. Han är en helt vanlig människa som är rejält nördig. Det skapar en gemenskap och en äkthet som skiljer honom från många andra kändisar.

På grund av sina stora framgångar tjänar PewDiePie mycket pengar. Spel på nätet är ett annat sätt att försöka tjäna pengar. Precis som fenomenet PewDiePie har marknaden för casinospel på nätet också vuxit. Den som vinner en jackpott har chansen att på ett ögonblick bli väldigt rik. Dessutom tycker många att det är ett underhållande tidsfördriv.